Back to mainpage
Tillbaka till huvudsidan


     
  Bara för att det är roligt är titeln på mitt föredrag där jag berättar om bildens betydelse i mitt liv. Ända från det jag var liten har bilder av olika slag spelat en stor roll. Det började med mammas stora intresse för att fotografera som hon överförde på mig. Sedan kom samlandet av bokmärken, filmstjärnor och en egen lådkamera i tonåren. Jag minns också som tonåring alla härliga stunder med konst i Paris, Moderna Museet i Stockholm under 70-talet och min största enskilda konstupplevelse: En minnesutställning med Georgia O`Keefe i New York.

Måla i olika tekniker har alltid funnits som ett sidointresse och det kommer jag att berätta om, men det blir foto samt min och andras konst under olika skeden som väger tyngst. Mitt stora intresse för bild förde mig till SVT 1963 där jag arbetade som TV-producent i nära 30 år. Arbetet med några av Sveriges skickligaste fotografer inspirerade mig och när jag slutade på TV i början av 90-talet tog jag fram min gamla Minolta och bar den med mig i olika miljöer. Det började med snölandskap, övergick till berg och hav för att fastna i blomsterfröjd. Vänskapen med en blomsterhandlare gav mig möjligheten att utforska blommor i alla ljusförhållanden.

Jag kan självklart bara koncentrera mig på hur bilder har gett mig inspiration och glädje, men jag har också mycket fakta om hela det komplicerade arbetet med att tillfriskna efter en total utbrändhet. Det var i november 1991 som jag föll ihop och tappade förmågan att läsa och skriva. Det blev några svåra år, men så småningom blev hela denna tid utgångspunkt för en positiv berättelse som handlar om att aldrig ge upp.
 
     
     
     
Kontakt: Ring för kopior på bilder eller förfrågningar om föredrag. Priser: Samtliga priser på bilder är beroende på storlek och den teknik som utnyttjas. Bilderna framkallas antingen som fotokopior, på glas, på plast eller på duk alternativt akvarellpapper i GFL (Giclée Fine Art). Priset på föredrag varierar med resa och tid som går åt.  
     


Tillbaka till huvudsidan
Back to mainpage