Back to mainpage
Tillbaka till huvudsidan


     
     Margaretha Wästerstam    
     
  Utbildning och verksamhet:  
 

Ord och bild har varit mitt stora intresse ända sedan barndomen. Som tonåring hade jag en lådkamera som jag flitigt använde och ord tränade jag på genom att skriva av pjäser på Dicksonska biblioteket i Göteborg. Jag ville bli skådespelerska.

Efter studenten och tre år på Göteborgs stadsteaters elevskola flyttade jag till Stockholm och Riksteatern och därefter var jag några år på Uppsala Stadsteater.
Drömmen om teater blev inte så stormande lycklig som jag hade trott att den skulle bli och med ett års stipendium på fickan studerade jag TV- och teaterregi vid Georgia University i USA.

Väl hemma i Sverige igen började jag som TV-scripta på Sveriges TV i Stockholm och avancerade ganska snart till TV-producent.
I nära trettio år var jag anställd på televisionen och hade oerhört kreativa och spännande år. Man kan lugnt säga att jag hade hittat min passion. Jag hade fina arbetskamrater och samarbete var nyckeln till glädje i arbetet. Rubrikerna för mina program är många. Störst framgång hade jag med ett ungdomsprogram kallat Knuff. Det var mellan 1970 - 1975.
1990 lämnade jag TV och tog fram stillbildskameran. Sedan dess har jag gjort vykort och haft flera utställningar, den största i Galleri Floras Rike, Göteborgs Botaniska Trädgård, 2007.

Förutom Göteborgs Stadsteaters Elevskola, University of Georgia och Journalisthögskolan har jag också utbildat mig till gestaltterapeut under åren 1984-1989.
Jag har fått flera stora stipendier förutom Georgia har jag varit åtta månader i New York för att studera manusskrivning. Jag har också varit i Iran en månad och i Västafrika två månader för att se hur ungdomar lever där. Resan till Västafrika blev en bok med titeln Åtta timmar hem.

Jag är född 1935 i Göteborg och återvände till min hemstad 1996.
Jag ägnar min mesta tid åt kreativa lekar, målar, fotograferar, skriver artiklar och experimenterar med datorn.


 
     
 

Tillbaka till huvudsidan
Back to mainpage